Elérhetőségek

Papp & Pezenhófer Kft.

9700 Szombathely,
Rumi út 10.
Telefon:
94/465-110
Fax: 94/465-110
E-mail:
info@pape.hu

Tűzjelző rendszerek kiépítése

Tűzjelző rendszer kiépítése:

Manapság az épületek elengedhetetlen részei a tűzjelző rendszerek. A különböző méretű tűzjelző rendszerek kivitelezése és karbantartása egyaránt kiemelt feladat: a kisebb, néhány érzékelőstől a nagyobb, akár több, hálózatba kötött tűzjelző központtal felépített rendszerig.

A tűzjelző rendszerek feladta, hogy a tüzet a lehető legkorábbi időpontban jelezze, hogy a helyszínen a mentési és oltási feladatok teljesítését a lehető legkorábban lehessen megkezdeni. Amennyiben a tűz érzékelése megtörtént, jelzést küldenek a távfelügyeleti központba vagy a tűzoltóságra, ahol az ott lévő diszpécser azonnal intézkedik.

Tűzjelző rendszer kiépítése

 

A tűzjelző berendezés olyan önműködő jelző- és riasztórendszer, amely a megfelelő tűzvédelmi intézkedések (menekítés, a tűzoltóság értesítése, oltóberendezések indítása stb.) foganatosítása érdekében a tüzet kifejlődésének lehető legkorábbi szakaszában jelzi, és tűzriadó formájában megjeleníti.

 

 

A tűzjelző berendezést a vonatkozó jogszabályok szerint kell létesíteni és ezek értelmében csak hatóságilag elfogadott berendezések alkalmazhatók. A vonatkozó jogszabályok szerint a tűzjelző berendezés létesítési tervének és használatbavételének szakhatósági véleményezésére a területileg illetékes önkormányzati tűzoltóság parancsnoka, engedélyezésére a területileg illetékes tűzvédelmi hatóság (jegyző, fővárosban a főjegyző) jogosult.

Tűzjelző rendszer

 

« Vissza az előző oldalra!

Papp & Pezenhófer Kft. - Magyar